България и Сърбия подписаха споразумение за намаляване на цената на роуминга. Това се

...
България и Сърбия подписаха споразумение за намаляване на цената на роуминга. Това се
Коментари Харесай

Подписахме споразумение за намаляване на цената роуминга в Сърбия

България и Сърбия подписаха споразумение за понижаване на цената на роуминга. Това се случи в Белград, по време на формалната среща на премиера Бойко Борисов с президента на Сърбия Александър Вучич. На срещата присъстваха и премиерът на Гърция Алексис Ципрас и министър-председателят на Румъния Михай Тудосе.

" На нея обсъждаме развиването на икономическото съдействие, укрепването на районната непоклатимост и поддръжката за интеграцията на страните в района ", написа министър председателят Борисов във Фейсбук.

Българският министър на транспорта Ивайло Московски и министърът на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия Расим Ляич подписаха меморандума за поевтиняване на роуминга. Документът беше парафиран в наличието на премиера Борисов, президента на Сърбия Александър Вучич, премиера на Гърция Алексис Ципрас и румънския министър-председател Михай Тудосе, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Споразумението планува страните да предизвикват мобилните оператори да реализират съответни договорености между тях, които да доведат до трайно намаляване на интернационалните цени на роуминг услугите.

От поевтиняването на разговорите в роуминг ще се възползват близо 14 милиона жители на България и Сърбия.

Сърбия е втората страна от Западните Балкани, с която се подписва подобен меморандум. Това е следващата крачка към осъществяването на един от главните цели, за които страната ни ще работи в границите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз - информационна съгласуваност сред Западните Балкани и страните членки, показват от кабинета.

Цените за услуги в роуминг сред България и Сърбия варират от 2,99 лева до 6,99 лева на минута и към 25 лева на мегабайт. Те са едни от най-високите в Европа, отбелязва Дарик. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР